19 Mayıs, Gündoğmuş'ta coşkuyla kutlandı

19 Mayıs, Gündoğmuş'ta coşkuyla kutlandı Gündoğmuş'ta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı.

19 Mayıs, Gündoğmuş’ta coşkuyla kutlandı

Gündoğmuş'ta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı.

GENÇLİĞİN GÜNÜ

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Gündoğmuş'ta da 19 Mayıs Atatürk'ü anma ve gençlik Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı.  İlçedeki etkinlikler, saat 10:00’da Gündoğmuş Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Buradaki programın ardından, 10:30 Fatih Mahallesi Spor sahasında yapılan etkinlikler ile kutlamalar tavan yaptı. Antalya Vali Yardımcısı Erol Tanrıkulu’nun katılımı ile başlayan kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Atik, 19 Mayıs'ın bağımsızlık mücadelesinin başlangıcı olduğunu vurguladı ve gençlerin bu günü coşkuyla kutlamalarının önemine değindi.

ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Öğrencilerin spor ve dans ve Halk oyunları gösterileri büyük beğeni topladı. Oratoryo performansları izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata'ya Cevabı da okundu.

KAZANANLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Futbol ve masa tenisi turnuvalarında dereceye girenler ile resim ve kompozisyon yarışmalarında başarılı olan öğrencilere ödüller verildi. Fener Alayı Akşam saatlerinde yapılan fener alayı, ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle yürüyen vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. Bu özel günde Gündoğmuş halkı, Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle andı.

KUTLAMALARA, TANRIKULU’DA KATILDI

İlçenin merkezi Spor sahasında düzenlenen etkinliklere, Antalya Vali Yardımcısı Erol Tanrıkulu, Belediye Başkanı Ali Gülen, Gündoğmuş Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Akbal, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Atik, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Müftüsü, İlçe Nüfus Müdürü, protokol üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Arslan, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

GÜNÜN ANLAM KONUŞMASI

Törenin açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Atik, 19 Mayıs'ın Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin başlangıcı olduğunu vurguladı ve gençlerin bu önemli günü büyük bir coşkuyla kutlamalarının anlamını belirtti. Etkinliklerin açılış konuşmasında şu ifadeler yer aldı: "Samsun'a ayak basmış Kahraman bugün, Çayır, çimen yeşermiş zafer yolunda Davul zurna sesinde şahlanır düğün, Gönlüm coşup öter bir bahar dalında. Bugün 19 Mayıs, düşünceden uygulamaya geçişin hareket noktası. Bugün, 19 Mayıs 2024. Mustafa Kemal'in Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 105. yılını gururla, sevinçle ve barış içinde kutluyoruz, programımıza hoş geldiniz."

GÖSTERİLER GÖZ DOLDURDU

Gündoğmuş Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen etkinlikler, öğrencilerin sergilediği spor ve dans gösterileriyle renkli görüntülere sahne oldu. Halk oyunları ekibi, geleneksel danslarıyla izleyenlerden büyük alkış aldı. Ayrıca, ilçedeki okulların hazırladığı çeşitli gösteriler, izleyicilere keyifli anlar yaşattı. "Antalya Yöresi Karma Folklor Gösterileri" büyük beğeni toplarken, "Bandırma Vapuru" ve oratoryo gösterileri de ilgi gördü. 19 Mayıs programında ayrıca Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata’ya Cevabı öğrenciler tarafından okundu. Şiirler okunup, sportif faaliyetler düzenlendi ve öğrencilerin hazırladığı kareografi ve kule gruplarının gösterileri sergilendi.

ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

Ödül töreninde, kurumlar arası futbol ve masa tenisi turnuvalarında dereceye girenlere madalyaları ve hediyeleri takdim edildi. Ayrıca, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler de ödüllendirildi. - Özlem Kaygusuz

 

19 Mayıs Gündoğmuş’ta coşkuyla kutlandı