Adaylar netleşiyor 

Adaylar netleşiyor  Yerel yönetimlerin belirlenmesi için seçime sayılı günler kala Gündoğmuş'ta da adaylar birer birer gün yüzüne çıkmaya başlıyor. Özellikle Cumhur İttifakı'nın aday adayları netleşmeye başlarken, istifalar da gündemde. ADAYLIKLARINI AÇIKLADILAR Seçime sayılı günler kala İlçede ilk olarak İYİ Parti adayını netleştirirken, AK Parti'nin 7-17 Kasım arası aday adayı başvuru takvimini açıklaması ile aday adayları başvuruları başladı. Adayların bazılarının Cumhur ittifakının aday a

Adaylar netleşiyor 

Yerel yönetimlerin belirlenmesi için seçime sayılı günler kala Gündoğmuş’ta da adaylar birer birer gün yüzüne çıkmaya başlıyor. Özellikle Cumhur İttifakı’nın aday adayları netleşmeye başlarken, istifalar da gündemde.

ADAYLIKLARINI AÇIKLADILAR

Seçime sayılı günler kala İlçede ilk olarak İYİ Parti adayını netleştirirken, AK Parti’nin 7-17 Kasım arası aday adayı başvuru takvimini açıklaması ile aday adayları başvuruları başladı. Adayların bazılarının Cumhur ittifakının aday adayı olduğunu söylerken, AK Parti’nin aday adaylarından olan Abdullah Sayar, adaylığı kesinleşir ise Cumhur ittifakının adayı olarak sahada olacağını dile getirdi.

‘HİZMETE HAZIRIM’

Geçtiğimiz günlerde istifasını sunan Gündoğmuş Belediye Başkan Yardımcısı Ali Gülen de Cumhur İttifakı’nın aday adayı olacağını belirtti. Gülen, “Cumhur ittifakının aday adayı olarak hafta içinde başvurumu yapacağım. Partim uygun görürse Gündoğmuş’a hizmete hazırım” dedi.

CUMHUR’DAN ADAY

Cumhur ittifakının diğer bir adayı ise Kerim Kırca ismi oldu. Kırca gazetemize özel yaptığı açıklamada, “ Gündoğmuş’ a ve bütün arkadaşlara hayırlı olsun. Büyüklerimiz kimi uygun görürse partimizin adayı o dur” ifadelerini dile getirdi.

‘DEĞİŞİM OLSUN İSTİYORUZ’

AK Parti Gündoğmuş Meclis Üyesi Mehmet Güven, Cumhur ittifakının diğer bir adayı olarak açıkladı. 25 yıldır Gündoğmuş’ta siyaset yapan Güven, ”Görevim süresince elimizden geldiğince Gündoğmuş’un her yerine yetişmeye çalıştık. Gündoğmuş’ta değişim olsun istiyoruz” dedi.

‘DAHA İYİSİNİ YAPACAĞIM’

Abdullah Sayar da AK Parti’nin aday adaylarından bir isim oldu. Sayar seçilmesi durumunda mevcut başkandan daha iyi bir hizmet getireceğini dile getirerek ,”Daha iyisini yapabilmek için bu göreve talip oldum” diye konuştu.

‘BÖLGEYİ İYİ BİLİYORUM’

Cumhur ittifakının aday adaylarından Aykut Yarar da 17 Kasım’a kadar başvurusunu yapacağını dile getirerek, “Bölgeyi çok iyi biliyorum ve coğrafyayı tanıyorum. Düşüncelerimizi ve projelerimizi adaylığımız onaylanır ise o zaman kısmetse kamuoyu ile paylaşacağız.” Şeklinde açıklama yaptı.

‘PROJELERİMİZ HAZIR’

Cumhur ittifakının aday adaylarından olan bir diğer isim de AK Parti’den 2014’ten bu yana meclis üyeliği yapan Mehmet Ali Yıldız. Yıldız, gazetemize yaptığı açıklamada, “ . Projelerimiz hazır. Görev almam dahilin de çalışmalarımıza başlayacağız” dedi.

Alanya’da ticaret ile uğraşan iş insanı, AK Parti Gündoğmuş Meclis Üyesi Mehmet Ali Yıldız da Cumhur İttifakı aday adayı isimlerinden. Yıldız, “  Projelerimiz hazır. Görev almam dahilin de çalışmalarımıza başlayacağız” Diye belirtti.

‘HİZMET AŞKI İLE GELİYORUZ’

Cumhur İttifakı’ndan aday adaylığı başvurusunu hafta içi yapacağını belirten Mehmet Akif Uyanık da,” Gündoğmuş’un nüfusunu 10 binin üzerine çıkarıp, belde konumundan ilçe konumuna getirmek gerekir. Sadece seçim kazanmak için değil, hizmet aşkı ile geliyoruz.” dedi.

ÖZEREN, MERAK KONUSU

Mevcut Belediye Başkanı Mehmet Özeren’in Cumhur İttifakı’ndan aday adaylığı başvurusunu son güne kadar mı bekleteceği, adaylığının kesin olmaması ihtimaline karşı farklı bir senaryo mu izleyeceği ya da aday olmamayı da değerlendireceği merak ediliyor.

 

Gündoğmuş Belediye Başkanlığı adaylığını garantilemek için aday adaylarının kıyasıya bir şekilde diplomasi trafiği yürüttüğü biliniyor. Bir süredir bazı aday adaylarının sürece daha yakın olabilmek açısından Ankara yollarını aşındırdığı, Milletvekilleri ile bir araya gelerek çalışmalar yaptığı biliniyor. Öyle ki Ankara’ya giden isimler arasında, Mehmet Akif Uyanık, Abdullah Sayar ve son bir haftada Ankara mesaisi yapan Mehmet Özeren’in işi sıkı tuttuğu belirtildi.

BAŞVURULAR KESİNLEŞİYOR

AK Parti’nin aday adaylığı başvurusu 7-17 Kasım olurken, Milliyetçi Hareket Partisi’nin başvuru süresinin 1 Şubat tarihinde sona erecek.  İlçede ilk olarak İYİ Parti geçtiğimiz günlerde Mehmet Ali Gürses olarak adayını netleştirirken, şimdi de AK Parti’nin 7-17 Kasım arası aday adayı başvuru takvimini açıklaması ile aday adayları başvuruları başladı.

SAYAR AÇIKLADI

Aday adayları hakkında 17-19 Kasım’da temayül yoklaması yapılacağı öğrenildi. Adayların bazılarının Cumhur ittifakının aday adayı olduğu belirtilirken, Abdullah Sayar’ın, “AK Parti’nin aday adayım. Adaylığım kesinleşir ise Cumhur ittifakının adayı olarak sahada olacağım” ifadesini kullandı. Cumhur ittifakı’ nın ve AK Parti’nin aday adayı olarak Gündoğmuş Belediye Başkanlığı için adaylık sürecinin beli olacağı tarihe kadar adayların nasıl bir yol izleyeceği sahada neler yapacağı merak edilen konular arasında.

CHP ADAYI MERAK EDİLİYOR

İttifakın dağılması ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ittifak yok demesinin ardından, DEVA Partisi ve Gelecek-Saadet Partisi iş birliğinin aday olarak kimi göstereceği konusunda sessizlik hakimken, kamuoyunun en çok merak edilen konularından bir diğeri de Cumhuriyet Halk Parti’sinin adayının kim olacağı. CHP’nin adaylık konusunda sıkı bir politika izlemesi ve gizli tuttuğu adayının kimin olacağını ilerleyen süreçte aday açıklamasının olacağı edinilen bilgiler arasında.

‘HİZMETE HAZIRIM’

Geçtiğimiz günlerde istifasını sunan Gündoğmuş Belediye Başkan Yardımcısı Ali Gülen’de Cumhur ittifakının aday adayı olacağını belirtti. Gündoğmuş’un Ortaköy Mahallesi’nden olan Ali Gülen, “ Ortaköy Mahallesi’nde 10 yıl muhtarlık ve bir dönem de Ortaköy Belde Belediye Başkanlığı yaptı. Büyükşehir yasası ile nüfusu 2 binin altında kalan beldeler kapandıktan sonra, Gündoğmuş’ta 2 dönem Ak Parti İlçe Başkan Yardımcılığı, 2 dönem Ak Parti Meclis Üyeliği, Antalya Büyükşehir Gündoğmuş Koordinatörlüğü ve Gündoğmuş Belediye Başkan Yardımcılığında bulundu. Evli ve 3 çocuk babası. Cumhur ittifakının aday adayı olabilmek için geçtiğimiz günlerden görevinden istifa eden Ali Gülen, süreç ile ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, “Cumhur ittifakının aday adayı olarak hafta içinde başvurumu yapacağım. Partim uygun görürse Gündoğmuş’a hizmete hazırım” dedi.

‘BÜYÜKLERİMİZ KİMİ UYGUN GÖRÜRSE ADAY O OLUR’

Cumhur ittifakının diğer bir adayı ise Kerim Kırca. Gündoğmuş’ta 1994 yılında MHP’nin kuruluşunda daha sonra da 2002 yılında AK Parti’nin kuruluşunda görev alan bir isim. Farklı dönenlerde 3 dönem belediye meclis üyeliği, bir dönem İl Genel Meclis Üyeliği olarak görev yapan Kırca, evli ve 5 çocuk babası.” Cumhur ittifakından aday adayı olan Gündoğmuş Fatih Mahallesi doğumlu Kerim Kırca, gazetemize yaptığı açıklamada, “Gündoğmuş’a ve bütün arkadaşlara hayırlı olsun. Büyüklerimiz kimi uygun görürse partimizin adayı o dur” dedi.

CUMHUR ADAYLARI AÇIKLANIYOR

Cumhur ittifakının diğer bir adayı da AK Parti Gündoğmuş Meclis Üyesi Mehmet Güven. Gündoğmuş ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Ak Parti Meclis Üyesi, 1999 ve 2003 yıllarında Milliyetçi Hareket Partisi’nde İl Genel Meclis Üyeliği, Daimi Encümenlik ve Meclis Başkan Vekilliği, 15 yıl kadar MHP’de İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde Gençlik Spor ve Eğitim Kültür Komisyonu üyesi, Akdeniz Belediyeler Birliği’nde 4 yıldır Çevre Komisyonu Başkanlığı görevini yürütmekte olan bir isim.

HAFTA İÇİNDE BAŞVURACAK

Cumhur İttifakı’nın AK Parti aday adaylarından Mehmet Güven, hafta içinde başvurusunu yapacağını belirterek gazeteye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı. “25 yıldır Gündoğmuş’ta siyaset yapan birisiyim. Görevim süresince elimizden geldiğince Gündoğmuş’un her yerine yetişmeye çalıştık. Gündoğmuş’ta değişim olsun istiyoruz. Mevcut Başkandan daha iyi bir hizmet getireceğim inancındayım. Daha iyisini yapabilmek için bu göreve talip oldum. Aday edilmem durumunda daha fazla hizmet alacağımıza inanıyorum. Bölge esnafımıza ve basına gereken değeri ve özeni göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Gündoğmuş için çok büyük projelerim var. Her mahalle içinde ayrı proje uygulamamız olacak” dedi.

EĞİTİMCİ BİR ADAY ADAYI

AK Parti’nin aday adaylarından bir isim de Abdullah Sayar oldu. İlkokul ve ortaokulu Gündoğmuş’ta okuduktan sonra eğitim hayatının kalan kısmında liseyi Alanya’da okuyan, yükseköğrenimini Kamu Yönetimi Yüksek Lisans ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde Ankara’da tamamlayan Sayar, halen Antalya Milli Eğitimde 32 yıllık öğretmen ve idarecilik yapıyor. 2017 yılında Ak Parti siyaset okulu diploması aldı.  AK Parti’den aday adayı olmak istediğini söyleyen Sayar, gazeteye yaptığı açıklamada “Antalya Kemer Otelinde okul müdürlüğü görevimi yürütmekteyim. Hafta içinde bulunduğum görevimden istifamı vererek Gündoğmuş AK Parti’den aday adaylığı başvurumu yapacağım. Evli ve iki çocuk babasıyım” dedi.

17 KASIM’A KADAR BAŞVURACAK

Gündoğmuş merkez doğumlu ve Gündoğmuş Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü olarak görev yapan Mehmet Aykut Yarar, Cumhur ittifakının aday adaylarından. Gündoğmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda 20 yıldır görev yapıyor. Sosyal Bilimler ve İşletme mezunu olup, 2002’den 2006’a kadar AK Parti kurucu Gençlik Kolları Başkanlığı yapan bir isim olarak biliniyor.  Cumhur ittifakı aday adayı olarak 17 Kasım’a kadar başvurusunu yapacağını dile getiren Yarar, yaptığı açıklamada, “Bölgeyi çok iyi biliyorum ve coğrafyayı tanıyorum. Düşüncelerimizi ve projelerimizi adaylığımız onaylanır ise o zaman kısmetse kamuoyu ile paylaşacağız.”

HAFTA SONUNA BAŞVURU TAMAM

Cumhur ittifakının aday adaylarından olan bir diğer isim de Mehmet Ali Yıldız oldu. AK Parti’den 2014’ten bu yana meclis üyeliği yapan Yıldız, aslen Gündoğmuş Bedan Mahallesi doğumlu, İlkokulu Bedan, Ortaokulu Toslak Sabır Erkin, Lise Alanya Ticaret Lisesi ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Mezunu olduğu biliniyor. Cumhur ittifakından aday adayı isimlerinden ve Alanya’da Ticaret ile uğraşan iş insanı, Ak Parti Gündoğmuş Meclis Üyesi Mehmet Ali Yıldız, “Hafta sonuna kadar aday adaylığım için başvurumu yapacağım. Projelerimiz hazır. Görev almam dahilin de çalışmalarımıza başlayacağız” dedi.

‘GÜNDOĞMUŞ’UN HAK ETTİĞİ YERİ BULMASI GEREKİYOR"

10 Nisan 1969 tarihinde Gündoğmuş Karadere Mahallesi’nde doğan Mehmet Akif Uyanık, İlkokulu Manavgat Çağlayan ve Serik Tekeli İlkokulu’nda bitirdi. Yüksek öğrenimini 9 Eylül Üniversitesi Denizli Eğitim Yüksek Okulu, Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği alanını tamamladı. 1990 yılında Bitlis’te öğretmenlik, Serik’te 12 yıl boyunca öğretmenlik ve idarecilik, 2012-1017 yılları arasında Gazi Meclis Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletvekilliği danışmanlığı görevlerinde bulundu. Halen ortağı olduğu Manavgat Fark Kolejinde Eğitim Koordinatörü ve Genel Müdür olarak görev yapmaktadır. Cumhur ittifakından aday adaylığı başvurusunu hafta içi yapacağını belirten Mehmet Akif Uyanık, gazeteye yaptığı açıklamada şu ifadeler yer verdi. “Gündoğmuş’un nüfusunu 10 binin üzerine çıkarıp, belde konumundan ilçe konumuna getirmek gerekir. Sadece seçim kazanmak için değil, hizmet aşkı ile geliyoruz. Gündoğmuş hak ettiği yeri bulması gerekiyor” dedi.

NE YAPACAĞI MERAK KONUSU

Cumhur ittifakı, Cumhuriyet Halk Partisi, DEVA ve Gelecek Partisi, Saadet Partisi aday konusunda henüz beklerken akıllara Mehmet Özeren’in Cumhur ittifakından aday adaylığı başvurusunu son güne kadar bekleteceği, adaylığının kesin olmaması ihtimaline karşı diğer partilerden birine mi yoksa farklı bir senaryo izleyebileceği ya da aday olmamayı da değerlendirdiği gelen bilgiler arasında.  – Mesut Uygur