Bal üretimi başladı

Bal üretimi başladı Gündoğmuş'un Umutlu Köyü'nden arı üreticiliği yapan Yusuf Yılmaz, daha bal hasat zamanı gelmeden bal üretimine başladığını ve isteyenler gelip satın alabileceğini söyledi.

Bal üretimi başladı

Gündoğmuş’un Umutlu Köyü’nden arı üreticiliği yapan Yusuf Yılmaz, daha bal hasat zamanı gelmeden bal üretimine başladığını ve isteyenler gelip satın alabileceğini söyledi. Bu kadar erken bal üretmiş olmasının sebebi ise Yılmaz’ın çiçekli alanları bulup, bölge bölge gezmesi. Gündoğmuş Gazetesi’ne konuşan arıcı Yusuf Yılmaz, bal üretmek için gezgin gibi dolaşarak farklı yerlerde konaklayıp en çiçekli yerlerden istifade ettiğini dile getirdi. Üstelik katkısız ve sıfır şeker ballarıyla pek çok çeşit üretim yapıyor.

‘BAŞKA ARICIDA BULAMAZSIN’

 “Hesapsız bal var bu sene bal çok. Bal isteyen varsa hemen gelsin vereyim.” Diyen Yılmaz, “ Yayla güzel. Geçen yıl çok kötüydü. Bu sene ise şu anda bile bal var. Ama şu anda hiç kimsede bal bulamazsın. Bende var. Başka arıcıda yok. Çünkü bir arıcı arıyı götürür bir yere koyar. Ben dört yer gezdirdim. Hatta bu beşinci yerim. Ben gezgin arıcıyım. Arıları gezdiriyorum. “ dedi.

EYLÜL’E KADAR KURUCADA’YIZ

Yılmaz,” Serik, Evciler, Karabul, Yayla ve şu anda getirdiğim bu dördüncü yer. Nerede çiçek varsa oraya götürüyoruz. O yüzden bal çok verimli, hesapsız bal var. Şu anda benim 150 kovanım var. Şu anda Kuruca’dayız. Eylül’e kadar buradayız. “ifadelerini kullandı.

ŞEKER KATKISIZ BAL ÜRETİMİ

Aldığı şekerleri bile kullanmadığının altını çizen Yılmaz, “150 kovana 14 çuval şekerim var. Ama şeker oranı yok desen bile olur. 14 çuval şekerim evde duruyor. Başka arıcılar 60-70 çuval şeker veriyor. Ama ben gezdiriyorum. Yoksa 150 kovana şeker mi yeter? Şu anda millet gibi yapsam 200 çuval şeker vermem lazımdı. Aldığım şekerler olduğu gibi duruyor evde. Arıya hiç şeker vermezsen de olmaz. Bakım döneminde arının yemesi için verirsin ama ben gezdiriyorum. Burada portakal balı, çilek balı gibi çeşitli ballar var. En şekersiz ve sade olan bu bal. “diye konuştu. – Özlem Kaygusuz

Bal üretimi başladı