Çözüm istiyoruz

Çözüm istiyoruz Umutlu Yaylası yolunun vaziyetini gündeme getirerek yetkililerden yolun acilen yapılması gerektiğini aktaran Yılmaz, Umutlu sakinleri adına yoldan sonra en önemli ihtiyacın su olduğunu ve konunu bir an önce çözülmesini istediklerini dile getirdi.

Çözüm istiyoruz

Umutlu Yaylası yolunun vaziyetini gündeme getirerek yetkililerden yolun acilen yapılması gerektiğini aktaran Yılmaz, Umutlu sakinleri adına yoldan sonra en önemli ihtiyacın su olduğunu ve konunu bir an önce çözülmesini istediklerini dile getirdi.

'ÇAMUR İÇERİSİNDE BEKLİYOR'

Gündoğmuş'un Umutlu Mahallesi'nden Musa Yılmaz, geçtiğimiz günlerde yayla yolunda yarıda bırakılan çalışmanın akıbetini Gündoğmuş Gazetesi aracılığı ile aktarmış, yol için yetkililerden asfalt talebinde bulunmuştu. Yılmaz, en az yol kadar önem taşıyan ve yıllardır hiçbir ilerleme olmayan su göletlerinin de bakımaa muhtaç olduğunu söyledi. 90'lı yıllarda sondajla çıkarılan göletin suyu ve bir diğer suni gölet şu anda çamur içerisinde atıl vaziyette bekliyor.

'KUYU OLSA TEMİZ SU OLUR'

Musa Yılmaz, göletlerin olduğu alana bir su kuyusu oluşturulması gerektiğinin altını çizerek, hem hayvanların temiz su içebileceği, hem de vatandaşların zorluk çekmeyeceğini söyledi. Yılmaz, " Şu ana kadar gelen idarecilerden geçen yıl yolun bakımı hariç, hiçbir yardım görülmedi. Öbür taraftaki göletin durumu da aynı şekilde çamurlu su. Ama buraya bir kuyu yapılmış olsa, başına güneş enerjili bir sistem konulsa, hayvanlar tertemiz, pırıl pırıl su içer. İnsanlar da ihtiyacı olduğu zaman gelip suyunu karşılar" sözleri ile Umutlu halkının talebini bir kez daha dile getirdi.

 

Susuz olmaz

Umutlu sakinleri, yayladaki göletlerin daha temiz ve kullanılabilir bir hale getirilmesini istiyor.

Gündoğmuş'un Umutlu Yaylası'nda 90'lı yıllarda sondaj vurulan suya, şimdilerde ise bakımsızlık yüzünden çamurlu ve atıl vaziyette bekliyor. Bölgede başka su olmadığı için hayvanların da yaylada bulunan iki gölet alanından faydalandığını söyleyen Musa Yılmaz Gündoğmuş Gazetesi'ne konuşarak yetkililerden bir düzenleme getirilmesini talep etti.

UMUTLU YETKİLİLERDEN TALEP EDİYOR

Yaylada yaşanan su sıkıntısından dolayı yağmur ve kar sularından oluşan göletlerin büyük önem taşıdığını söyleyen Yılmaz, Ev yapan insanlar da harcını karmak için suyunu buradan alıyor. İçme suyunu da aşağıdan köyden getiriyorlar. Köy olarak kuyu taleplerinin olduğunu belirterek, "Biz buradaki göletlere kuyu yapılmasını istiyoruz. Buraya sondaj vuruldu, su çıktı. Ama buraya bir kuyu yaptırtamadık. Bu su kurumuyor. Ama bir kuyu yapılsa temiz içme suyu olarak da kullanılabilir. Hem de hayvanlar için daha temiz ve daha düzgün bir şey olur" dedi.

'YETKİLİLER BU ZAMANA KADAR KULAK ASTI'

Şu ana kadar gelen idarecilerin taleplerine çözüm üretilmediğini söyleyen Yılmaz," Şu ana kadar gelen idarecilerden hiçbirinden çözüm odaklı bir yardım oluşmadı. Öbür taraftaki göletin durumu da aynı şekilde çamurlu su. Ama buraya en azından bir kuyu yapılmış olsa, güneş enerjili bir sistem konulsa, önüne de bir alan oluşturulsa hayvanlar tertemiz, pırıl pırıl su içer. İnsanlar da ihtiyacı olduğu zaman gelip suyunu karşılar" diye konuştu.

ALANYA'DAN SONDAJ MAKİNESİ GETİRDİ

"96 yılında Alanya'dan bizzat sondaj makinesini ben getirdim buranın suyu için, diye konuşan Yılmaz,"Bir kuyu kurulsa tertemiz bir şekilde su kullanılabilir ama hayvanlar bu şekilde çamurlu su içmek zorunda kalıyor. Umutlu yaylasının, yoldan sonra en önemli sorunu su" diye açıklamara bulundu.

'DAHA DÜZGÜN VE RAHAT OLMASINI İSTİYORUZ'

Gündoğmuş'un Umutlu Yaylası'nın ikinci suni göletinin de çamur içerisinde olduğunu dile getiren Yılmaz, "Yetkililerin bize yardımcı olmasını istiyoruz. Azalarımız, muhtarlarımız, meclis üyelerimiz gelsin görsün. Tek isteğimiz buraların insanlar için daha yaşanılabilir bir hale gelmesini istiyoruz. Bu göletin en azından kenarlarına bir düzenleme olsa hayvanlar daha rahat eder diye düşünüyoruz. Bizim kimseye karşı herhangi bir art niyetimiz yok. Ali Başkanımızın elinden geldiği kadar yardımcı olacağına inanıyoruz. Yol konusunu dile getirdiğimizde başkanımız "Ben yardımcı olacağım elimizden geldiği kadar" demiş ama biz o yolun asfaltlanmasını istiyoruz. Çünkü o yol 3 ay sonra yine aynı şartlarda olacak ve yapılan emek boşa gidecek. Yaylamızdaki bu sulara daha düzgün bir şekilde düzen verilip hayvanlarımızın rahatça faydalanmasını istiyoruz. Biz kendi menfaatimiz için herhangi bir talepte bulunmuyoruz. Sadece daha güvenli ve düzgün olsun istiyoruz" diye konuştu. - Özlem Kaygusuz

Çözüm istiyoruz