'Eğrigöl tehlike altında'

'Eğrigöl tehlike altında' Gündoğmuş Şehir merkezine yaklaşık 35 km uzaklıkta bulunan ve Geyik Dağı'nın kuzey tarafında yer alan Eğri Göl, doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor ancak kıyılarının kirlenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtiliyor.

‘Eğrigöl tehlike altında’

Gündoğmuş Şehir merkezine yaklaşık 35 km uzaklıkta bulunan ve Geyik Dağı'nın kuzey tarafında yer alan Eğri Göl, doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor ancak kıyılarının kirlenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtiliyor.

Sosyal medyada bir vatandaş, dikkat çekici paylaşımı ile Eğrigöl hakkında çarpıcı açıklama yaptı. Sosyal medya kullanıcısının paylaşımında şu ifadelere yer verildi:

KAR SULARIYLA BESLENİYOR

 Gündoğmuş Şehir merkezine yaklaşık 35 km uzaklıkta Geyik Dağı’nın kuzey tarafında yer alan bu küçük göl pek fazla derin değildir. Eğri göle giderken yol kenarında bulunmakta ve göle 4km uzaklıktadır. Dağların eriyen kar sularıyla beslenmekte olup, yaz ve sonbaharda suları oldukça azalmaktadır. Göl çevresi Alanya’ nın batı beldeleri olan Çakallar ve Avsallar gibi yerleşkelerinin yaylası olarak kullanılmaktadır.

KİRLENMEYLE KARŞI KARŞIYA

Kıyılarının yayla olarak kullanılması ve piknikçilerin bıraktığı atıklar nedeniyle ciddi oranda kirlenmeyle karşı karşıyadır. Bu coğrafyaya bu evlere yavaş yavaş yayla göçleri başlamak üzere burada bütün bir yazı geçirmek dağlarına tırmanmak, farklı havasını içimize çekerek coğrafyasını keşfetmek göl kenarında çimenlerin içinde kamp kurmak veya bu evlerin birinde kalmak şehirden bir an olsun ayrılmak güzel olmaz mıydı?  -Özlem Kaygusuz

‘Eğrigöl tehlike altında’