Esnafa sık boğaz

Esnafa sık boğaz Güncellenen kredi faizleri esnafın üzerine kara bulut gibi çöktü. Gündoğmuş'ta esnaflık yapan Birol Arslan, 'Esnaf iyice tökezliyor. Esnaf bu yükselen faiz oranları ile kredisini nasıl ödeyecek?' diyerek tepki gösterdi.

Esnafa sık boğaz

Güncellenen kredi faizleri esnafın üzerine kara bulut gibi çöktü. Gündoğmuş’ta esnaflık yapan Birol Arslan, “Esnaf iyice tökezliyor. Esnaf bu yükselen faiz oranları ile kredisini nasıl ödeyecek?” diyerek tepki gösterdi.

 

Esnafın vay haline!

Esnaf ve Kefalet kredisi faiz oranlarının yükseldiği duyuruldu. Kredi çekenlerin ve hali hazırda ödeme yapanların da etkilendiği Esnaf Kefalet kredi faiz oranlarının artmasıyla esnaf karalar bağladı.

Esnaf ve Kefalet Kredisi faiz oranları değişti. En düşük faiz oranı olan %7,5 seviyesi, yeni düzenlemeyle %17'ye yükselirken, %8,5 faizle kredi alan esnafın ödemesi gereken yeni faiz oranı %18 olarak hesaplanacak. Bu büyük artış nedeniyle kredi taksitlerinin aylık tutarlarının da artması bekleniyor. Bu değişiklik, Gündoğmuş’lu esnafları da ilgilendiriyor.

‘İYİCE TÖKEZLİYORUZ’

Gündoğmuş esnaflarından Birol Arslan, Esnaf ve Kefalet kredisi faiz oranlarının yükselmesinin endişe ve belirsizlik yarattığına vurgu yaparak " Daha geçen hafta ödedim, şimdi yine ödeyeceğim. Hayat gittikçe zorlaşıyor. Ödemelerde zorlanıyoruz zaten. Esnaf her zaman zorda. Faiz oranları yükselince zaten diğer bankalardan farkı kalmıyor. Esnaf iyice tökezliyor. Esnaf bu yükselen faiz oranları ile kredisini nasıl ödeyecek? Esnaf çok tepkili. Esnafı düşünmüyorlar” diye isyan etti.

ESNAF ODA BAŞKANI ŞAŞIRTIYOR

Öte yandan Gündoğmuş Esnaf Odası Başkanı Sultan Çetin, tüm toplantılar ve etkinliklerde boy gösterirken, esnafı yakından ilgilendiren gelişmelere dair açıklama almak için arayan, iletişime gecmeye çalışan gazetecilere karşı defalarca duyarsız kalması ise şaşırttı.  – Özlem Kaygusuz

Esnafa sık boğaz