"Geri Dönüşüm Kütüphanesi" açıldı

'Geri Dönüşüm Kütüphanesi' açıldı Gündoğmuş Şehit Orman Mühendisi Abdullah Aydın Yatılı Bölge Ortaokulu'nda gerçekleştirilen 'Sıfır Atık Projesi' kapsamında 'Geri Dönüşüm Kütüphanesi'nin' açılışı yapıldı.

“Geri Dönüşüm Kütüphanesi” açıldı

Gündoğmuş Şehit Orman Mühendisi Abdullah Aydın Yatılı Bölge Ortaokulu’nda gerçekleştirilen “Sıfır Atık Projesi” kapsamında “Geri Dönüşüm Kütüphanesi’nin” açılışı yapıldı.

AMAÇ ATIKLARIN YENİDEN KULLANILMASI VE GERİ KAZANMAK

23 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirilen “Geri Dönüşüm Kütüphanesi’nin” açılışı öncesinde kısa bir bilgilendirme konuşması yapıldı. Sıfır atıkların insan faaliyetleri sonucunda oluşan atıkların ve ürünlerin tekrar kullanımlarını teşvik edilmesi amacı vurgulandı. Geri dönüştürülebilir atık ürünleri ahşap, pil, yağ, cam, elektronik, kağıt, kompozit, metal, plastik, tekstil ve tıbbi atıkların olduğu vurgulandı. Sıfır atık yaklaşımı ile sadece günümüzde değil, gelecek nesillerin doğal kaynaklardan faydalanması ve temiz bir doğaya sahip olması içerdiği ve evlerde yapılacak basit ayrıştırmalar ile atıkların yeniden kullanılması, enerji ve malzemelerden tasarruf edilmesi sağlanabilirliği ifade edildi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKÜR EDİLDİ

Atık Malzemelerin geri dönüşüme kazandırılması çerçevesinde, atıkların yeniden kullanılması, enerji ve malzemelerden tasarruf edilmesi amacı ile kütüphanenin hazırlanmasında aşamasında emeği geçen Mustafa Fatih Er, Okul Müdürü Fatma Aksoy ve öğrenciler, geri dönüşümü yaygınlaştırmak için kullanılmayan, varilden kitaplık, ahşap paletlerden masa ve oturma grupları, eski sıralardan konferans masası, tekerleklerden raflar, sandalye ve kitap okuma setleri ürettiler. Okul kütüphanesinin açılışına, Gündoğmuş Belediye Başkanı Ali Gülen, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Akbal, Cumhuriyet Savcısı Zeynel Abidin Bayar, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Atik, İlçe Jandarma Komutanı J. Tğm. Ali Büyükkeskin, İlçe Emniyet Amir Vekili Ahmet Yasin Acar ve Suat Karadal, İlçe Seçim Müdürü Gökhan Ulu, Daire amirleri, okul müdür ve öğretmeler katıldı. Emeği geçenlere teşekkür edilip kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi. Haber – Mesut Uygur

R.A: Geri Dönüşüm Kütüphanesi’ni hazırlayan ve emeği geçenler adına Gündoğmuş Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Fatih Er’e, Gündoğmuş Belediye Başkanı Ali Gülen plaket taktim etti.

“Geri Dönüşüm Kütüphanesi” açıldı