Gündoğmuş Kaymakamı Çakal oldu

Gündoğmuş Kaymakamı Çakal oldu Tunceli Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal, Antalya Gündoğmuş Kaymakamlığına atandı.

Gündoğmuş’ta yeni dönem

2 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla Mehmet Çağatay Çakal Gündoğmuş Kaymakamlığı'na getirildi.

VEKALETEN YÜRÜTÜLÜYORDU

Gündoğmuş’taki görev süresi yurt dışı stajı nedeni ile tamamlanan Kaymakam Murat Yeşilyurt'un yerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yeni bir atama yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Tunceli Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal, bir süredir Manavgat Kaymakamlığı’nın vekaleten yürüttüğü Gündoğmuş Kaymakamlığı'na atandı.

Gündoğmuş Kaymakamı Çakal oldu

Tunceli Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal, Antalya Gündoğmuş Kaymakamlığına atandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2 ve 3. maddeleri uyarınca, çeşitli illerde vali yardımcıları ve kaymakamlar için yeni atamalar yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararnameye göre Tunceli Pülümür Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal Antalya Gündoğmuş Kaymakamlığı’na atandı.

İŞTE ANTALYA’DA YAPILAN DİĞER ATAMALAR

Antalya Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan İstanbul Avcılar Kaymakamlığı’na atandı.

Adıyaman Kahta Kaymakamı Selami Korkutata Antalya Gazipaşa Kaymakamlığı’na atandı.

Antalya Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun Şanlıurfa Karaköprü Kaymakamlığı’na atandı.

Siirt Baykan Kaymakamı Emin Bağlı Antalya Demre Kaymakamlığı’na atandı.

Antalya Demre Kaymamı Onur Şatıroğlu Şanlıurfa Vali Yardımcılığı’na atandı.

Antalya İbradı Kaymakamı İsmail Demirtaş Kars Akyaka Kaymakamlığı’na atandı.

KARARNAMEYLE DEĞİŞEN VALİ YARDIMCILARI

Isparta Keçiborlu Kaymakamı Tahsin Aksu Antalya Vali Yardımcılığı’na atandı.

Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin Afyonkarahisar Vali Yardımcılığı’na atandı.

Muğla Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan Antalya Vali Yardımcılığı’na atandı.

Kütahya Vali Yardımcısı Hasan Erkal Antalya Vali Yardımcılığı’na atandı.

Antalya Vali Yardımcısı Atıf Çiçekli Amasya Vali Yardımcılığı’na atandı.

Antalya Vali Yarımcısı Güher Sinem Büyüknalçacı Erzurum Vali Yardımcılığı’na atandı.

Öte yandan kararname ile Antalya Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat’ın Adana Vali Yardımcılığı’na atanmasına dair hüküm iptal edildi.

MEHMET ÇAĞATAY ÇAKAL KİMDİR?

Mehmet Çağatay Çakal 1992 yılında Artvin İli Yusufeli İlçesine bağlı Demirkent Köyünde doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Erzurum İli Oltu İlçesinde, liseyi Artvin Anadolu Öğretmen Lisesinde tamamladı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, iktisat bölümünden 2015 yılında mezun oldu. 17 Aralık 2016 yılında yapılan Kaymakam Adaylığı sınavını başarıyla geçerek, 105. Dönem Muğla Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Muğla Valiliğinde İl Merkez Stajı; sırasıyla Aydın İli Sultanhisar ve İzmir İli Seferihisar ilçelerinde Kaymakam Refikliği Stajını tamamladıktan sonra 8 ay süre ile Amasya İli Gümüşhacıköy İlçesine Kaymakam olarak görevlendirildi. Ardından Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığında Teftiş Stajını tamamladıktan sonra İçişleri Bakanlığı tarafından İngiltere'nin Liverpool Üniversitesine, yabancı dil bilgisini geliştirmek ve çeşitli çalışmalar yapmak üzere gönderildi. İngiltere'de yerel yönetimler ile ilgili çalışmalar yaptı. 26 Ağustos-25 Ekim 2019 tarihleri arasında yapılan Kaymakamlık kursunu başarı ile tamamladı.

Sırasıyla Yozgat İli Çekerek Kaymakamlığı, Edirne İli Lalapaşa Kaymakamlığı ve Gümüşhane İli Kürtün Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. 11.08.2022 tarih ve 2022/392 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Tunceli İli Pülümür Kaymakamı olarak atanan Mehmet Çağatay Çakal, 05.09.2022 tarihinde Pülümür ilçesinde görev yapmaya başladı. 2 yıl süren görevin ardından Gündoğmuş’a atandı. – Haber Merkezi

 

Gündoğmuş Kaymakamı Çakal oldu