Gündoğmuş'ta Liselere Giriş Sınavı ve Mesleki Eğitim Tanıtım Programı

Gündoğmuş'ta Liselere Giriş Sınavı ve Mesleki Eğitim Tanıtım Programı Gündoğmuş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Liselere Giriş Sınavı'na hazırlanan 8. sınıf öğrencilerine yönelik mesleki ve teknik eğitimin önemini vurgulayan bir tanıtım programı düzenledi.

Gündoğmuş’ta Liselere Giriş Sınavı ve Mesleki Eğitim Tanıtım Programı

Gündoğmuş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Liselere Giriş Sınavı'na hazırlanan 8. sınıf öğrencilerine yönelik mesleki ve teknik eğitimin önemini vurgulayan bir tanıtım programı düzenledi.

Gündoğmuş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Liselere Giriş Sınavı'na hazırlanan 8. sınıf öğrencilerine yönelik bir tanıtım programı düzenledi. Şube Müdürü Mehmet Yılmaz'ın koordinatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte, Gündoğmuş Anadolu Lisesi ve Gündoğmuş Çok Programlı Anadolu Lisesi tanıtıldı. Okul müdürlüğünün ev sahipliğinde düzenlenen programda, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Osman Kaldan ve Rehber Öğretmen Hamise Boyraz sunumlar yaptı. Sunumların ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Atik, öğrencilere hitap etti.

SORUMULUK BİLİNCİ AŞILANACAK

Programda, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının amacı vurgulandı. Bu kurumlarda sanayi, ticaret, turizm, tarım, sağlık ve teknoloji gibi alanlarda ulusal ve uluslararası standartlara uygun nitelikli işgücünün yetiştirilmesi hedefleniyor. Mesleki bilgi ve becerilerin güncellenmesi, girişimcilik, meslek ahlâkı, sosyal sorumluluk bilinci gibi değerlerin kazandırılması amaçlanıyor.

MESLEK SAHİBİ OLMANIN ÖNEMİ VURGULANDI

Gündoğmuş Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde yapılan tanıtımda, Osman Kaldan okulun bölümlerini tanıttı. Hamise Boyraz ise mesleki eğitime yönlendirme konusunda bilgi verdi. Şube Müdürü Mehmet Yılmaz, meslek sahibi olmanın önemini vurgulayarak, mesleki ve teknik eğitimin bireylerin refahı ve ülkenin kalkınması için kritik olduğunu belirtti. Yılmaz, mesleki eğitim alan öğrencilerin iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri aldığını, sigortalandığını ve staj döneminde ücret aldıklarını ifade etti.

ATİK BAŞARILAR DİLEDİ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Atik, mesleki eğitimin önemine dikkat çekerek, 2 Haziran 2024 tarihinde yapılacak sınavda tüm öğrencilere başarılar diledi. Öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine uygun meslekleri seçmelerinin önemine değinen Atik, sevilen bir mesleğin mutluluk ve başarı getireceğini belirtti. -Özlem Kaygusuz

Gündoğmuş’ta Liselere Giriş Sınavı ve Mesleki Eğitim Tanıtım Programı