Temmuz Meclisi'nde önemli kararlar alındı

Temmuz Meclisi'nde önemli kararlar alındı Temmuz Meclisi'nde önemli kararlar alındı Gündoğmuş Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı olağan toplantısı, 5 Temmuz Cuma günü belediyenin hizmet binasında gerçekleştirildi. Toplantıda altı gündem maddesi görüşülerek önemli kararlar alındı.

Temmuz Meclisi’nde önemli kararlar alındı

Gündoğmuş Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı olağan toplantısı, 5 Temmuz Cuma günü belediyenin hizmet binasında gerçekleştirildi. Toplantıda altı gündem maddesi görüşülerek önemli kararlar alındı.

MEHMET ÖZEREN’İN SULAMA SUYU ABONELİĞİ

 Mehmet Özeren’in sulama suyu aboneliği talebi, abonelik sözleşmesinin olmaması ve ödeme yapılmaması nedeniyle iptal edildi. Belediye Başkanı Ali Gülen, bu aboneliğin normal bir gölet aboneliği olmadığını ve özel bir durum teşkil ettiğini belirtti.

AV KORUMA BİNASI TAHSİSİ

 Tarım ve Orman Bakanlığı Antalya Şube Müdürlüğü’ne ait av koruma binasının tahsis süresi dolmuştu. Gülen, her yıl yenilenmesi gereken tahsisin tekrar yapılmasını önerdi ve bu öneri oy çokluğuyla kabul edildi.

ORMAN KADASTRO ÇALIŞMASI

Antalya Orman Müdürlüğü, Akyarı Mahallesi'nde orman kadastro çalışmaları yapacak. Bu çalışmalar için Murat Yılmaz ve Doğan Gümec bilirkişi olarak atandı. Bu karar da oy çokluğuyla kabul edildi.

MEMUR SENDİKALARI İLE SÖZLEŞME YETKİSİ

Belediye Başkanı'na memur sendikaları ile sözleşme yapma yetkisi verilmesi önerisi oy çokluğuyla reddedildi.

BELEDİYE ARAÇLARININ SATIŞI

 Belediye araçlarının satışı konusu tartışıldı. İYİ Parti, araçların hurda belgesi olmadan satılmaması gerektiğini savundu, ancak Gülen, araçların 10 yılını doldurması durumunda hurda belgesi olmadan da satılabileceğini belirtti. Sonunda, hurda belgesi alınması önerisi oy birliğiyle reddedildi ve araçların satışı oy çokluğuyla kabul edildi.

FİYAT TARİFESİ DEĞİŞİKLİĞİ

Belediye evlerinin kira fiyatlarının düşük olması nedeniyle yeniden değerlendirilmesi gerektiği gündeme geldi. 18 dairenin kirasının bir memur maaşını bile karşılamadığını ve fiyatların komisyona gitmesini meclisin gündemine sunan Gündoğmuş Belediye Başkanı Ali Gülen, oy birliğiyle kabul edilen madde ve komisyonda görüşülmek üzere sevk edildi.

 

Temmuz ayı meclis toplantısı yapıldı

Gündoğmuş Belediye Meclisi’nin Temmuz Ayı Olağan Toplantısı gerçekleştirildi.

5 Temmuz Cuma günü belediyenin hizmet binası toplantı salonunda gerçekleşen mecliste 6 gündem maddesi ele alındı.  Belediye meclis gündeminin yoklama ve açılış ile başlayan ilk maddesinin ardından, ikinci maddeye geçildi.  Belediye encümeninin meclise verdiği önergede, Mehmet Özeren’in sulama suyu aboneliği talebi üzerine almış olduğu 28.02.2024 tarihli ve 11 sayılı encümen kararının Mehmet Özeren’in sulama suyu aboneliği ile ilgili sözleşmenin olmaması ve alınan encümen kararının ücretinin belediyeye ödenmemesi nedeniyle alınan kararın İptal edilmesi hususunun Temmuz ayı meclis gündemine alınması önergesiyle başlayan toplantıda Gülen, "Bu abone normal gölet abonesi değil. Malumunuz oraya 3 tane yangın havuzu yapılmıştı. Şu anda o havuzların suyu dolu fakat herhangi bir sözleşme yapılmamış. Ücret de ödenmemiş belediyeye. Onun için orada kimseye de abone verilmiyor. Özel bir durum olduğu için böyle bir önerge var” diye konuştu. Önergenin gündeme alınmasının oylamaya sunulmasıyla oy çokluğuyla kabul edildi.

AV KORUMA AYNI YERİNDE

Tarım ve Orman Bakanlığı Antalya Şube Müdürlüğü, Gündoğmuş Şefliği’nin 11.06.2024 bina tahsisi konusunun da görüşüldüğü mecliste, Belediye Başkanı Ali Gülen “Biz av korumaya pasajın içinde bir yer veriyoruz. Her sene yenilenmesi gerekiyor. Yılı dolmuş” dedi. Mecliste oy çokluğu ile aynı yerin verilmesi hususu kabul edildi.

Gündemin 3.maddesini meclise sunan Gülen, “Orman Genel Müdürlüğü, Antalya Orman Müdürlüğü 5 No’lu Orman Kadastro Başmühendisliği’nin Akyarı Mahalle’mizde Orman Genel Müdürlüğü bir çalışma yapacakmış. Bilirkişi tespiti istiyor bizden” dedi. Murat Yılmaz ile Doğan Gümec’i o mahallede orman ile ilgili bilirkişi tayin edilmesi konusu da oy çokluğuyla mecliste kabul edildi. Gündemin 4.maddesi olan, Memur Sendikaları ile sözleşme yapmada Belediye Başkanı’na yetki verilmesi önergesi ise oy çokluğuyla reddedildi.

Gündemin 5.maddesi belediyeye ait araçların satışının yapılmasının görüşülmesi önergesi konusunda söz alan İYİ Parti sözcüsü Kemal Kıldan, araçların hurda belgesinin olup olmadığını sordu. Bunun üzerine Gülen, “Hurda olmadan da araç satabiliyoruz eğer 10 yılını dolduruyorsa” diye yanıtladı. İYİ Parti, Makineler Odası Birliği’nden hurda belgesi alınmasını ve öyle satılmasını talep etti. Ali Gülen, “Bizim çalışır araca ihtiyacımız var. Satmamız mümkün değil. Ama ömrünü tamamlamış, masrafı epey olan araçlar bunlar. Çok para getirisi olacağından da değil. Külfetinin kalkmasını istiyoruz” derken MHP Meclis Üyesi Ramazan Kızılkaya ise “Biz bu araçların satışını makine ikmalinden hurda olduğuna dair alınacak belge ile onay veririz” dedi.

‘SATMAZSAK ÇÜRÜR’

Belediye Başkanı Ali Gülen ise “Biz Makine Mühendisler Odası’na bu karar çıktıktan sonra yazı yazıyoruz. 55 bin lira para yatırdık. Onlar geliyor bir karar veriyor. Ona göre hareket ediyoruz. Kendi kafamıza göre değil. Ama satılmasın derseniz satmayız, orada çürür. Bizim için önemli değil. Hepimiz Gündoğmuş için çalışıyoruz” dedi. Meclis üyesi Ramazan Kızılkaya ise hurda olduğuna dair kanıtın olduğu belgenin maddeyi onayladıktan sonra kendileri için bir sıkıntı yaratmamasını istediklerinden dolayı olması gerektiğini yineledi. Kızılkaya mecliste, araçların hurda olduğuna dair belge alınması talebini öneri olarak meclise iletti. Oy birliği ile hurda belgesi alınması önerisi reddedildi. Gündemin 5. Maddesi yani araçların satışa sunulması oy çokluğuyla kabul edildi.

Gündemin son maddesi ise 2024 yılı fiyat tarifesinde değişiklik yapılmasının görüşülmesi vardı. Bu maddeyle ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Ali Gülen, Belediyeye ait 18 dairenin olduğunu ve bu 18 dairenin kirası bir tane memur maaşını ödemediğini ifade etti. Gülen, “Ucuz olduğu için herkes torpil yaptırmak istiyor. Buranın fiyatının değerlendirilmesini istiyoruz. Bu fiyatların komisyona gitmesi gerekiyor.” Dedi. Gündemin son maddesinde fiyatların komisyona gitmesi oy birliğiyle kabul edildi. Aylık kiralama oranı daire başına 4 bin TL. olarak güncellendi. – Özlem Kaygusuz

Temmuz Meclisi’nde önemli kararlar alındı