Üreticilere önemli uyarı

Üreticilere önemli uyarı Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, örtü altı sebze üretiminde çeşitlendirilmiş ürün desenleri, yaz aylarında solarizasyon işlemi, geç ekim tarihleri ve doğru bitki koruma uygulamaları konusunda üreticilere önemli uyarılarda bulundu.

Üreticilere önemli uyarı

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, örtü altı sebze üretiminde çeşitlendirilmiş ürün desenleri, yaz aylarında solarizasyon işlemi, geç ekim tarihleri ve doğru bitki koruma uygulamaları konusunda üreticilere önemli uyarılarda bulundu.

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, örtü altı sebze üretiminde planlı ve sürdürülebilir bir üretim modeli için üreticilere önemli uyarılarda bulundu. Göktepe, üreticilerin ürün desenlerini çeşitlendirerek daha verimli ve sağlıklı bir üretim modeli oluşturabileceklerini vurguladı. Ayrıca, yaz aylarında solarizasyon işlemi yaparak daha sağlıklı bir üretim ortamı sağlamanın önemine değindi.

15 EYLÜL’DEN ÖNCE YAPILMALI

Göktepe, güzlük sezon ekim tarihlerini 15 Eylül’den önce yapılmaması gerektiğini belirtti. Fide ekimi ile başlayan üretim sezonunda doğru zamanda, doğru dozajda ve doğru metotlarla ruhsatlı bitki koruma ürünleri kullanarak hastalık zararlı mücadelesi ve bitki besleme uygulamalarının yapılmasının önemine dikkat çekti. Tahir Göktepe, üreticilerin bu hususlara dikkat etmeleri halinde daha başarılı ve sürdürülebilir bir üretim yapabileceklerini ifade etti. – Özlem Kaygusuz

Üreticilere önemli uyarı