Yolumuzu asfaltlayın "LÜTFEN!"

Yolumuzu asfaltlayın 'LÜTFEN!' Umutlu Mahallesi sakinlerinden Musa Yılmaz, yayla yolunun kötü durumunu ve yapılmayan asfalt çalışmalarını dile getirerek, bölgenin yol ve su sorununa dikkat çekerek, Umutlu halkı adına yetkililerden geçen sene sözü verilen yol yapım çalışmasının tamamlanarak asfaltlanmasını istedi.

Yolumuzu asfaltlayın “LÜTFEN!”

Umutlu Mahallesi sakinlerinden Musa Yılmaz, yayla yolunun kötü durumunu ve yapılmayan asfalt çalışmalarını dile getirerek, bölgenin yol ve su sorununa dikkat çekerek, Umutlu halkı adına yetkililerden geçen sene sözü verilen yol yapım çalışmasının tamamlanarak asfaltlanmasını istedi.

‘TAŞ YÜKLEMEDEN ÇIKILMIYOR’

Umutlu Mahallesi'nde ikamet eden ve yazın yaylalarına göçtüklerini söyleyen Musa Yılmaz, "Aracımıza taş yüklemeden araçlarımız yaylaya çıkmıyor. İşte yayla yolumuzun vaziyeti. Bu yolun zorluğu yüzünden yaylaya kimse gelmek istemiyor. Bu yayla yolunu düzeltip bir an önce asfalt kaplanması gerekiyor. Geçen sene asfalt yapılacak diye Umutlu yaylasının yoluna çakıllama yaptı Gündoğmuş belediyesi. Kış ayından çıktık. Yollar bir şekilde bozulduğu için şu anda araçlar çıkmakta zorlanıyor. Hele de araçların arkasına ağırlık koymadan hiç çıkılmıyor" dedi.

YAYLA YOLU ÖDENEĞİNE NE OLDU?

Köylülerin de bu konuda çok fazla mağduriyet yaşadığını söyleyen Yılmaz, "Kimse yaylaya çıkmak istemiyor bu yollardan dolayı. Borular geldi, menfezler yapılacak, asfalt yapılacak ama şu anda hiçbir gelişme yok. Bazıları buradaki yayla yolunun ödeneğinin başka bir yayla yoluna aktarıldığını söylüyor. Doğru olup olmadığını bilmiyorum" dedi.

‘BİR AN EVVEL YAPILMASINI İSTİYORUZ’

Söbüçimen yayla yolu bağlantısından sadece 3-4 kilometrelik bir mesafe olduğunun da altını çizen Yılmaz, “Geçen sene sözü verilmişti. Ama bu sene belediye başkanın değişmesinden dolayı son durum ne bilmiyoruz. Yapılıp yapılmayacağı ile ilgili şu anda bir bilgimiz de yok. Ali Gülen başkanımızdan talebimiz, köylü olarak bu yolun bir an önce asfaltlanması.

SU SIKINTISI DA DEVAM EDİYOR

Yaylada su sıkıntısının da yaşandığını söyleyen Yılmaz, "Yaylada suyumuz da yok. O konuda da sıkıntımız var. Asfaltımız yapılırsa bir şekilde su sorunu da çözülür diye düşünüyoruz. Ama öncelimiz buralardaki yayla kültürünün devam etmesi, insanların atalarından kaldığı yaşam alanlarını terk etmemesi için yol ve su her zaman öncelik taşıyor. Ama şu an için en büyük sıkıntı yol ve su. Araçlara taş yüklemeden araç yaylaya çıkamıyorsunuz. Yayla yolumuzun şu anki hali o kadar sıkıntılı ki, zorla çıktığınız yolu, bu seferde inerken Allah Allah diyerek iniyor insanlar. Çünkü yol kazaya yapmaya çok meyilli. Allah korusun, bir uçsa araç durabileceği yer yok. Yolun her yanı uçurum ve araç uçsa 500 metre aşağıda bulursunuz. Onda da insan canlı kalır mı? Allah bilir artık" dedi. – Mesut Uygur

Yolumuzu asfaltlayın “LÜTFEN!”